Єврокомісія виділить 110 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія виділить 110 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні

Казна та Політика
561
Європейська Комісія виділить 110 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні. Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в ході Міжнародної конференції на підтримку України.
“Коли я зустрівся президентом Порошенко в минулому році, я обіцяв йому, що мій перший візит за межі ЄС в якості президента буде в Київ. Досить дивно для політика, але я виконав свою обіцянку … ЄС підтримує Україну. Ми солідарні з Україною. Ми стоїмо пліч-о-пліч з народом України … І сьогодні я можу оголосити, що малі та середні підприємства також виграють. Сьогодні ми пропонуємо 110 млн євро для них. Це допоможе, зокрема, в тих районах, які найбільше постраждали від конфлікту “, – заявив Юнкер.
Як повідомила прес-служба Європейського представництва в Україні, Європейська Комісія прийняла спеціальний захід для розвитку і зближення приватного сектору з бюджетом в 70 млн євро.
“Цей захід є відповіддю на нагальну потребу підтримати відновлення і економічний розвиток України. Воно, зокрема, допоможе малим та середнім підприємствам по всій Україні, підвищуючи зайнятість і активізуючи економічне зростання”, – йдеться в повідомленні.
Спеціальний захід буде доповнено кредитно-гарантійним механізмом з бюджетом в 40 млн євро.
“Він покликаний полегшити доступ українського бізнесу до фінансування”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, США з початку конфлікту на Донбасі надали Україні близько 450 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас