Що відбувається із зарплатами програмістів в Україні: тим-лідам пропонують більше, Android і C ++ просіли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що відбувається із зарплатами програмістів в Україні: тим-лідам пропонують більше, Android і C ++ просіли

Особисті фінанси
2071
Програмістам в українських компаніях все ще платять хороші зарплати, але не по всіх позиціях вони ростуть або хоча б утримують торішній рівень.
Приміром, у порівнянні з жовтневими показниками квітневі зарплати тім-лідів зросли, а зарплати Android-розробників – просіли.
Про це свідчить свіжий зарплатний рейтинг сервісу Djinni.
Рейтинг складали на підставі середніх зарплат кандидатів, які отримували пропозиції від роботодавців на сервісі. Для 2014 використовували дані жовтня-листопада, для рейтингу за 2015 – березневі і квітневі дані. У вибірку потрапили 30 000 вакансій, враховувалися тільки кандидати з України (дистанційна робота і повний день в офісі).
Потрібно враховувати, що хоча рейтинг і показує усереднені дані щодо попиту на програмістів, не завжди їх можна трактувати однозначно.
Наприклад, якщо на ринку зросте кількість досвідчених кандидатів, то виросте і показник середньої зарплати, але не ціна конкретного фахівця.
Нагадаємо, наприкінці минулого року творець спільноти для розробників DOU.ua і сервісу Djinni Макс Іщенко запустив ресурс salarycheck.org, який показує поточні зарплати українських програмістів.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас