В "Брусничці" Ахметова заявили, що депутати не праві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Брусничці" Ахметова заявили, що депутати не праві

Кримінал
1026
Торгова мережа “фрешмаркет Брусничка”, яку запропонували націоналізувати дев’ять депутатів Верховної Ради за підозру в підтримці сепаратистів, назвала всі звинувачення безпідставними.
Про це йдеться у відповіді керуючої компанії “Український ритейл”, повідомляє “Асоціація ритейлерів України”.
Законопроект про націоналізацію мережі був зареєстрований у Раді в четвер, його текст на парламентському сайті поки відсутній. Проте пізніше один з авторів документа – депутат від “Батьківщини” Ігор Луценко – назвав це “економічною санкцією”, оскільки через “Брусничку”, за його словами, йде левова частка контрабанди з окупованої частини Донбасу і Криму.
У свою чергу в мережі відкинули ці звинувачення, заявивши, що продовжують роботу на окупованих територіях з метою “запобігти гуманітарній катастрофі і зберегти робочі місця”.
“При цьому компанія “Український ритейл” зареєстрована на території України і щомісяця відраховує податки та обов’язкові платежі до бюджетів України різних рівні”, – наполягають в компанії.
Також в компанії додали, що вважають саму ідею такої націоналізації “прямим порушенням Конституції України, популістськими спробами депутатів відволікти громадськість від обговорення більш насущних економічних проблем”.
Як відомо, в грудні минулого року депутат від “Самопомочі” і екс-комбат “Донбасу” Семен Семенченко звинуватив “Брусничку” в тому, що вона в Донецьку торгує гуманітарною допомогою, яку постачають вантажівки Ріната Ахметова і яка повинна роздаватися жителям окупованих територій безкоштовно. У Ахметова це спростували.
У лютому бойовики розповіли журналістам російської “Медузи”, що місцеві підприємства, зокрема – “Брусничка”, платять їм податки в розмірі 2% з обороту. У самій компанії це теж заперечували, заявивши, що сплачують податки лише в український бюджет.
Згідно з відомостями на сайті “Брусничка”, мережа працює в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.
Днями 15 депутатів запропонували Раді націоналізувати мережу супермаркетів АТБ за нібито фінансування сепаратистів. У компанії звинувачення відкинули і пригрозили ініціаторам судовими позовами.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас