Electrolux втратив 21% прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Electrolux втратив 21% прибутку

Світ
470
Шведська Electrolux AB, яка є одним з найбільших світових виробників побутової техніки, скоротила чистий прибуток у першому кварталі 2015 р. на 21% через слабкі показники північноамериканського бізнесу.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий прибуток в січні-березні склав 339 млн шведських крон ($39 млн) порівняно з 431 млн крон за аналогічний період минулого року.
Операційний прибуток Electrolux скоротився до 516 млн крон з 731 млн крон роком раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували цей показник на рівні 336 млн крон.
Раніше в цьому місяці компанія попередила, що результати її бізнесу в Північній Америці будуть “істотно нижчими”, ніж очікувалося. Північноамериканський підрозділ Electrolux зафіксував операційний збиток у розмірі 57 млн крон в першому кварталі у зв’язку з витратами на адаптацію продукції, що випускається, до нових стандартів енергоспоживання, а також інвестиціями в розширення виробничих потужностей.
Шведській компанії належить інтегрувати підрозділ General Electric Co. з випуску побутової техніки, куплений нею у вересні 2014 року за $3,3 млрд. Купівля цього бізнесу, як очікується, дозволить Electrolux практично подвоїти свої операції в США і поліпшить її конкурентну позицію щодо американської Whirlpool.
За оцінками компанії, темпи зростання північноамериканського ринку побутової техніки в цьому році будуть близькі до нижньої межі її прогнозу в 3-5%, європейський ринок збільшиться на 2%. Виручка Electrolux в першому кварталі збільшилася на 14% – до 29,09 млрд крон, зокрема, завдяки позитивним коливанням валютних курсів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас