Урожай пшениці в Європі в 2015 р. буде одним з найбільших в історії, - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урожай пшениці в Європі в 2015 р. буде одним з найбільших в історії, - експерти

Аграрний ринок
727
М’яка зима і недостатня зволоженість ґрунту дозволяє країнам Європейського союзу зібрати третій за величиною врожай пшениці за всю історію спостережень, прогнозують опитані агентством Bloomberg аналітики і трейдери.
За їхніми оцінками, європейські фермери в 2015 році зберуть 147,7 млн тонн пшениці – всього на 6% менше рекордного результату 2014 року.
“Цінам зовсім не допомагають повідомлення про те, що виробництво пшениці буде настільки високим”, – зазначив консультант французької компанії Agritel Леопольд Мішалле.
Пшениця подешевшала на торгах в Парижі на 8% цього року, в Чикаго – майже на 16%.
Високі врожаї і слабкість євро забезпечать сильний попит на європейську пшеницю в інших регіонах світу, вважають експерти. Як очікується, зростання експорту цієї культури в 2015 році буде максимальним за десятиліття.
У Франції, яка займає перше місце в ЄС по виробництву пшениці, на 13 квітня 92% посівів були в хорошому або дуже хорошому стані проти 75% роком раніше.
“У нас не було зими як такої, весна поки була м’якою, вистачало і дощу, і часу, коли було сухо і можна було працювати на полях”, – заявив французький фермер з Шарні Едуар Проффі.
Урожай пшениці у Франції в цьому році, імовірно, буде рекордним: виробництво м’яких сортів збільшиться на 1,6%, до 38,1 млн тонн.
Німеччина, що займає друге місце в ЄС, як очікується, скоротить виробництво м’якої пшениці на 7,2% – до 25,8 млн тонн.
Проте деякі експерти попереджають, що поки рано давати прогнози врожаю: близько 90% зерна в країнах ЄС формується в період з 15 травня по 15 липня в залежності від погодних умов.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас