Війна на Сході може загальмувати зростання економіки та підвищення соціальних стандартів, - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війна на Сході може загальмувати зростання економіки та підвищення соціальних стандартів, - Мінсоцполітики

Казна та Політика
388
Війна на Сході України може відстрочити економічне зростання України і, відповідно, підвищення соціальних стандартів життя українців.
Про це сказав в інтерв’ю журналістам міністр соціальної політики України Павло Розенко, повідомили в прес-службі міністерства.
“Відновлення української економіки почнеться вже з наступного року, і це реалістична оцінка, – цитує прес-служба Розенко. – Зараз у світі велика довіра до України і бажання допомогти. Єдине, що може перешкодити, – війна. Якщо буде загострення, якщо Росія продовжить дестабілізувати ситуацію, початок економічного підйому може відстрочити. Але війна – це не привід нічого не робити і відкладати реформи “, – підкреслив Розенко.
Раніше ключовий кредитор України – Міжнародний валютний фонд також назвав війну на Сході країни ключовою причиною економічної рецесії як в самій Україні, так і на всьому просторі країн СНД.
У той же час за прогнозами уряду, МВФ і ключових рейтингових агентств, Україна в 2016 році продемонструє економічне зростання в середньому на рівні 2%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас