У Раді Європи заявили про безкарність українських правоохоронців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді Європи заявили про безкарність українських правоохоронців

Кримінал
971
Глава Міжнародної консультативної місії Ради Європи з контролю за розслідуванням подій на Майдані в Україні в 2013-2014 роках Ніколя Братца вважає, що робота його групи виявила кілька серйозних проблем в Україні.
Як повідомили в прес-службі Ради Європи, про це він сказав у середу в Страсбурзі, виступаючи на засіданні Комітету міністрів Ради Європи з поданням доповіді про роботу групи протягом останнього року в Україні.
“Доповідь звернула увагу на джерело дуже реальної проблеми безкарності та відсутності підзвітності представників правоохоронних органів”, – заявив Братца.
За його словами, ця проблема вже кілька років постійно критикується в Європейському суді з прав людини, однак так і залишається невирішеною.
Він зазначив, що під час своєї діяльності в Києві місія Ради Європи продовжила відзначати докази відчуття безкарності.
Крім того, глава групи звернув увагу на те, що розслідування на національному рівні в ряді випадків не відповідали вимоги Конвенції з прав людини.
При цьому, Братца нагадав, що в перші три місяці подій на Майдані за старої влади розслідування діяльності правоохоронних органів практично не здійснювалися, а потім, були утруднені у зв’язку з тим, що частина учасників подій покинули країну, частина документів була знищена, а зброя – зникла.
Як повідомлялося, Міжнародна консультативна група була створена за ініціативою Генерального секретаря Ради Європи для контролю за відповідністю розслідувань подій на Майдані в Києві та в Одесі в травні 2014 вимогам Європейської конвенції з прав людини.
Крім Братца в неї також входять колишній суддя Європейського суду з прав людини від України Володимир Буткевич і член Харківської облради Олег Анпілогов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас