Порошенко погодився виділити гроші на зарплати шахтарям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко погодився виділити гроші на зарплати шахтарям

Казна та Політика
445
Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін у додаток №3 до закону України “Про державний бюджет України на 2015 рік” щодо державної підтримки вугільної галузі”, який дозволить забезпечити виплату заробітної плати шахтарям. Про це повідомила прес-служба глави держави.
Закон передбачає відновлення видатків Міністерства енергетики та вугільної промисловості за бюджетною програмою “Державна підтримка державних вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції” в сумі 400 млн грн шляхом перерозподілу коштів, зокрема, за бюджетною програмою “Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості”.
Ці гроші залучаються через зупинку фінансування реструктуризації вугільних підприємств, які знаходяться в зоні бойових дій.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла цей закон 7 квітня – відразу за основу і в цілому.
“Законопроект дає можливість виплатити шахтарям заборгованість із заробітної плати”, – зазначав тоді Ігор Гузь (“Народний Фронт”), закликаючи колег проголосувати цей закон.
Міністр енергетики Володимир Демчишин назвав закон “дуже важливим”. “Але нас має турбувати і стратегія розвитку вуглевидобутку. Тому коштів для вугільної промисловості має бути більше”, – зазначив міністр. За його словами, гроші розраховують отримати з кредитів, а також від приватизації.
Нагадаємо, працівники держшахт в Україні почали акції протесту – шахтарі перекривають дороги і виходять на мітинги. Люди вимагають погасити заборгованість по зарплаті за декілька місяців, на деяких держшахтах зарплати не виплачуються з жовтня 2014 За словами депутатів, заборгованість по зарплаті шахтарям становить близько мільярда гривень, Демчишин запевняє, що заборгованість по зарплатах – 650 млн грн.
Міністр енергетики пообіцяв, що борги по шахтарських зарплатах погасять до травня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас