Обережно, пільги закриваються: Кількість пільговиків у столичному метро різко скоротиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обережно, пільги закриваються: Кількість пільговиків у столичному метро різко скоротиться

Особисті фінанси
4646
Уже з першого червня пускати безкоштовно в столичне метро перестануть учасників Великої вітчизняної війни, дітей війни та ветеранів праці.
У Київському метрополітені пояснюють: з початку літа ці пільгові категорії громадян отримуватимуть адресну допомогу від держави, якої вистачить на проїзд у підземці.
Таких громадян чимало. Тільки в Києві їх проживає близько 350 тисяч. Вони ж і складають основну групу пільговиків, які досі могли їздити в метро безкоштовно. Водночас збережуть право на безкоштовний проїзд учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, курсанти вищих навчальних закладів, строковики, правоохоронці, інваліди I-II групи, школярі та інші категорії громадян, які можуть їздити в метро безкоштовно.
Всього ж, як розповідають у КП “Київський метрополітен”, щодня вони перевозять 1 млн. 600 тисяч пасажирів, чверть з яких складають ті самі пільговики.
А ось що робити з учасниками конфлікту на Сході країни, в КП поки не знають. І заявляють про недійсність довідок, які останнім часом ті часто пред’являють службовцям станцій.
“Ті довідки, які показують солдати, недійсні. У нас є чітка інструкція, де написано, що право на безкоштовний проїзд мають лише ті учасники бойових дій, які мають із собою відповідне посвідчення. Ми вже звернулися в Національну гвардію та Міноборони, щоб там роз’яснили солдатам – поки вони не отримають посвідчення, то пускати в підземку за довідками ми не можемо. Ми комунальне підприємство, яке саме на себе заробляє гроші”, – пояснює перший заступник начальника КП “Київський метрополітен” Валерій Гавриленко.
Він же вибачається за те, що іноді контролери при вигляді таких довідок зриваються, і буває, грублять пасажирам. За його словами, з такими співробітниками працюють психологи, і вже незабаром контролери стануть більш ввічливими.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас