Велика Британія збільшує вартість віз і вводить медичний збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія збільшує вартість віз і вводить медичний збір

Світ
1077
З початку поточного тижня охочим побачити лондонський Біг-Бен доведеться більше платити за оформлення туристичної візи до Великої Британії.
Якщо віза на строк до шести місяців подорожчає всього на 2 фунти стерлінгів, до 85 фунтів, то вартість дворічної туристичної візи підніметься на 24 фунта і складе 324.
Причиною підвищення стали зрослі витрати консульства Великої Британії на оформлення документів. Велика Британія також з понеділка вводить зміни в процедуру отримання навчальних та академічних віз. Академічна віза подорожчає вдвічі. На строк шість місяців віза коштуватиме 162 фунта. А короткострокові навчальні візи перестануть бути безкоштовними. Тепер вони будуть прирівняні до туристичних за вартістю – 85 фунтів.
“Постраждають” також представники іноземного бізнесу та журналісти. Для них вартість віз збільшиться з 514 до 535 фунтів стерлінгів.
Крім того, Велика Британія вводить медичний збір для власників довгострокових навчальних, робочих і сімейних віз на термін більше шести місяців. Тепер студентам доведеться на рік платити 150 фунтів, а всім іншим – 200 фунтів.
Ці суми забезпечать доступ до медпослуг, що надаються Національною службою охорони здоров’я Великої Британії, на таких же умовах, як і постійним мешканцям країни.
“Мета введення додаткової плати за медичне обслуговування – домогтися того, щоб особи, які приїжджають до Великої Британії працювати, вчитися або возз’єднатися зі своєю родиною, зробили відповідний фінансовий внесок у вартість послуг охорони здоров’я, якими вони можуть скористатися під час перебування у Великій Британії “, – зазначено в повідомленні посольства.
Медичний збір не стосується здобувачів туристичної візи, зазначають співробітники посольства. Однак вони нагадують, що туристи, які приїжджають до Великої Британії з країн, що не входять в єврозону, несуть повну відповідальність за витрати на медпослуги в рамках Національної служби охорони здоров’я країни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас