Економіка Франції почне виходити із застою в першій половині 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Франції почне виходити із застою в першій половині 2015 року

Світ
116
Економіка Франції почне виходити із стагнації в першій половині 2015 року, завдяки низьким цінам на нафту і слабкому євро, але цього буде недостатньо, щоб скоротити безробіття, повідомило статистичне бюро INSEE.
Бюро підвищило прогноз зростання другої найбільшої економіки єврозони в першому кварталі до 0,4% з попередньої оцінки в 0,3%.
У другому кварталі економіка зросте на 0,3%, що відповідає сподіванням уряду на те, що вона розшириться щонайменше на 1% цього року після підвищення всього на 0,4% в кожен з минулих трьох років.
Майже половина зростання в першому кварталі була зумовлена падінням цін на нафту і зниженням курсу євро, повідомило INSEE.
Корпоративна рентабельність значно покращиться, але недостатньо для того, щоб змусити компанії більше інвестувати, вважає INSEE. За оцінками бюро, обсяг корпоративних інвестицій не змінився в першому кварталі і підвищиться тільки на 0,1% в наступні три місяці.
Безробіття також залишається слабким місцем. INSEE вважає, що рівень безробіття підніметься до 10,2% в материковій Франції до кінця другого кварталу з 10% наприкінці минулого року. З урахуванням заморських територій, безробіття досягне 10,6% до кінця червня.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас