В Україні намітився дефіцит бланків для водійських посвідчень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні намітився дефіцит бланків для водійських посвідчень

Технології&Авто
625
В Україні спостерігається дефіцит бланків для водійських посвідчень. Про це заявили в Департаменті ДАІ. Як зазначили в прес-службі відомства, дефіцит бланків виник через подорожчання матеріалів, з яких вони виготовляються. У ДАІ вважають, що таке подорожчання неприпустимо.
У той же час прес-служба державного поліграфкомбінату “Україна”, який друкує бланки свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу і посвідчення водіїв, заявила, що вже три тижні чекає від МВС договір на виготовлення таких документів.
“16 березня поліграфкомбінат “Україна “ направив на адресу Міністерства внутрішніх справ України підписаний договір на поставку вказаних бланків за ціною 213 грн. (Курс НБУ 23,45 грн / дол.) З ПДВ”, – зазначили на комбінаті.
Там наголошують, що їхнє відомство “не впливає на ситуацію з дефіцитом вищезазначених документів і не має можливості на неї вплинути”. “Також нам не зрозуміло, кому вигідне створення в країні штучного дефіциту даних документів”, – заявили в прес-службі комбінату.
“Підвищення вартості обумовлено об’єктивними економічними чинниками. Для виготовлення бланків документів використовуються імпортні матеріали, у зв’язку з відсутністю їх виробництва в Україні”, – пояснили представники держкомпанії.
За повідомленнями ЗМІ, у підрозділах МРЕВ через дефіцит бланків почався ажіотаж – автомобілістів цікавить дата, коли з’являться бланки документів. Автолюбителі побоюються, що в разі масштабного дефіциту документи доведеться “діставати” за тіньовими схемами, що обійдеться дорожче, ніж при нинішньому підвищенні ціни.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас