Українські водії переходять на ношені покришки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські водії переходять на ношені покришки

Особисті фінанси
6113
Як розповіли у фірмових магазинах, різко впали продажі імпортних шин, до яких звикли наші автомобілісти: Michelin, Continental, Dunlop, Barum та інших. «Обсяги реалізації нових покришок обвалилися відразу в 2-3 рази. Якщо люди і беруть, то найдешевші моделі», – зазначив директор інтернет-магазину шин і дисків Kolesiko.ua Володимир Бесклінський.
Шиномонтаж теж подорожчав. Наприклад, «перевзути» одну покришку 16-го радіусу зараз коштує 60-70 грн, а рік тому було 40-50 грн.
Водночас сильно зросла кількість приватних оголошень з продажу ношеної гуми на сайтах, і головне – зростає число реальних продажів. Оборот в розділі «Шини і диски» у порівнянні з минулим роком збільшився на 20% за рахунок збільшення середнього чека. «Причому в порівнянні з минулим роком на 23% збільшилася частка куплених б/у і відновлених шин. Зараз вона становить 37%», – зазначив керівник департаменту автокомпанії Aukro.ua Єгор Янковський.
Варто відзначити, що цього року аналітики OLX зафіксували сплеск запитів на літню гуму ще в лютому. «М’яка і тепла зима спонукала водіїв шукати « змінку» для авто раніше, ніж зазвичай. І тепер ті, хто «перевзувся», продають свої зимові шини бажаючим заощадити в наступному сезоні», – розповіла PR-менеджер OLX.ua Оксана Венгровський.
А, на думку фахівців компанії Rezina.cc, аномальний попит на літні шини в лютому, найімовірніше, був також простимульований нестабільністю курсу долара. «Оскільки новий сезон співпав з різким стрибком цін на всі імпортні товари, водії почали звертати більше уваги на б/у шини або можливість купити нові у приватних осіб», – говорять в компанії.
Такі покупки виявляються вигіднішими: в середньому літні б/у шини обійдуться на 30-40% дешевше, ніж нові навіть в українських інтернет-магазинах. А приватні особи, зі свого боку, готові торгуватися і в більшості випадків уступають покупцеві, якщо той попросить про знижку.
Одночасно водії зараз розпродають зі значними знижками зимові шини. Наприклад, у Черкасах можна купити комплект гуми GOODYEAR UltraGrip 7 + (205/55R16 91H), яка використовувалася лише місяць, по 1500 грн за колесо, тоді як купівля нової такої ж покришки обійдеться в середньому в 2,5 тис. грн. А пара зимової б/у гуми Nokian WR G2 225/45 R17 в Києві обійдеться в 1500 грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас