В Україні розпочався призов на строкову службу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розпочався призов на строкову службу

Світ
2598
Сьогодні, 1 квітня, в Україні після майже півторарічної перерви стартував призов на строкову військову службу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.
У міністерстві нагадали про нововведення нинішньої призовної кампанії.
Змінився призовний вік. Якщо раніше призивалися чоловіки від 18 до 25 років, то тепер це від 20 до 27 років.
Також змінився перелік осіб, які підлягають відстроченню за станом здоров’я і за сімейними обставинами. Втратили право на відстрочку депутати селищних, міських, районних та обласних рад, вчителі, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах не в сільській місцевості. А опікуни мають право на відстрочку лише в тому випадку, коли крім них, нікому доглядати за непрацездатними людьми.
“До речі, якщо раніше працівники органів МВС знімалися з військового обліку у зв’язку з отриманням спеціального звання, то тепер їм на весь період служби надається відстрочка. Тобто якщо за певних обставин такий працівник звільняється з органів і йому не виповнилося 27 років, то він підлягає призову на строкову військову службу”, – розповів тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Личаківському-Шевченківський-Залізничного об’єднаного районного військового комісаріату м Львів підполковник Владислав Заришняк.
Згідно з наказом президента, військовослужбовці строкової служби не будуть проходити її в зоні АТО.
Всього за квітень-травень планують призвати 21 тис.126 громадян.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас