Нафта може обвалитись до $20, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може обвалитись до $20, - Bloomberg

Енергетика
1931
Зростання виробництва нафти, скорочення її споживання і темпи заповнення нафтосховищ можуть призвести до падіння цін до 20 дол. за барель. До такої думки прийшли експерти Bloomberg Intelligence.
Експерти вважають цілком можливим зниження ціни на нафту в найближчі місяці. Головними проблемами, вважають вони, є надмірні обсяги видобутку нафти і скорочення її споживання. В результаті в Америці нафтосховища заповнюються сировиною, а галузь починає відчувати брак місць для зберігання нафти. Все це, за версією фахівців, може призвести до падіння цін до 20 дол. за барель або навіть менше.
Проект бюджету Великобританії на наступний рік передбачає податкові послаблення для британських нафтових компаній. Іран готовий додатково продавати до 1 млн барелів на день, якщо знімуть міжнародні санкції щодо нього.
Запаси нафти зараз рекордно високі, вони росли десять тижнів поспіль. США акумулюють від 1 млн до 2 млн барелів “зайвої” нафти в день.
Якщо запаси будуть зростати ще більше, запевняють у Bloomberg Intelligence, падіння цін на нафту, вдарить по імпорту, а потім призведе до скорочення американського виробництва нафти.
Критичними в цьому відношенні стануть найближчі кілька місяців, коли будуть проводитися весняні ремонтно-профілактичні роботи на нафтопереробних заводах. У цей час припиняють операції до третини нафтопереробних заводів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас