Україна з початку 2015 отримала гуманітарки на більш ніж 260 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна з початку 2015 отримала гуманітарки на більш ніж 260 тис. доларів

Казна та Політика
125
З початку року представники Товариства Червоного Хреста в Німеччині, Австрії та Турецької Республіки вже надали Україні гуманітарну допомогу на суму понад 260 тис. доларів. Про це заявив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, повідомляє прес-служба відомства.
Як повідомив Бочковській, тільки в 2014 році представники Товариства надали рятувальникам спеціальне захисне спорядження на суму 25 тисяч доларів.
Крім того, надана Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) допомога була розподілена серед внутрішньо переміщених осіб на суму 13,3 мільйона доларів.
За словами глави ДСНС, Міжнародний Комітет Червоного Хреста і надалі тісно співпрацюватиме з рятувальниками, і надавати не тільки гуманітарну допомогу населенню, але й необхідне обладнання для вдосконалення служби цивільного захисту України.
Як відомо, з 10 по 22 березня група делегатів Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця перебуватиме в Україні для того, щоб оцінити ситуацію в країні і розробити план подальшої співпраці.
Нагадаємо, раніше Червоний Хрест передав в Слов’янськ медобладнання на 200 тис. євро., а трохи раніше МКЧХ доставив до Луганської обл. 13 вантажівок гуманітарної допомоги вагою 18 тонн.
Крім того, Європейський союз передав спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) 20 броньованих автомобілів на суму і комплектуючі на загальну суму 3,1 млн євро.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас