Керівники газорозподільних підприємств звинувачують "Газ України" в дестабілізації газового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники газорозподільних підприємств звинувачують "Газ України" в дестабілізації газового ринку

Енергетика
547
Керівники газорозподільних підприємств звернулися до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою запобігти дестабілізації ситуації на газовому ринку.
Керівники просять Яценюка зупинити спроби ДК «Газ України» у судовому порядку скасувати постанову Кабміну від 2012 року, яким газові мережі були передані їх компаніям в експлуатацію.
«Звертаємося до Вас у зв’язку з офіційною заявою посадових осіб ДК «Газ України» щодо спроби оскаржити в Адміністративному суді постанову КМУ від 20.08.12 №770 «Про деякі питання використання державного майна для забезпечення розподілу природного газу, – йдеться у зверненні.
«Ми розцінюємо заяву ДК «Газ України» як спробу розхитати і дестабілізувати і так критичній ситуації на газовому ринку. Дана заява негативно впливає на діяльність підприємств галузі та загрожує стабільності безпеки поставок газу споживачам.
Вважаємо посягання цієї компанії на газові мережі безпідставними як з правової точки зору, так і з позиції, що компанія, яка має десятки мільярдів боргів, може ефективно експлуатувати газові мережі.
ДК «Газ України», що протягом останніх трьох років фактично не веде будь-якої господарської діяльності, має мільярдні борги перед кредиторами і бюджетом, заявила про себе, як про «перспективного» оператора газорозподільних мереж. Тих мереж, які приєднані до приміщень безпосередніх споживачів і від використання яких залежить безперебійне і надійне газопостачання кожного з нас.
Чи не станеться так, що «ефективно» діюча ДК «Газ України», що тільки НАК «Нафтогаз України» заборгував 21,4 мільярда гривень, намагається отримати державне майно виключно для розрахунків з власними кредиторами і поліпшення свого неплатоспроможного стану або прихованої приватизації даного майна », – йдеться в документі, підписаному більш, ніж тридцятьма керівниками газорозподільних підприємств.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас