НБУ вирішив виділити Приватбанку стабкредит 1,2 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив виділити Приватбанку стабкредит 1,2 млрд гривень

Кредит&Депозит
2625
Національний банк вирішив виділити Приватбанку, що ходить до групи найбільших, стабілізаційний кредит у розмірі 1 215 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні Нацбанку.
Дане рішення прийнято правлінням Нацбанку 12 березня.
Стабкредит буде виділений для забезпечення своєчасного виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками-фізособами.
В якості забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку надані повітряні судна і поручительство власника істотної участі в банку.
При прийнятті цього рішення регулятор виходив з того, що в банку зосереджено 26% від обсягу вкладів фізосіб у банківській системі і 15% активів банківської системи, а сама кредитна організація є найбільшим банком країни і має статус спеціалізованої ощадної (більше 50% пасивів банку – кошти фізосіб).
Як повідомляло агентство, у лютому НБУ приймав рішення про видачу Приватбанку 2 стабкредитів на загальну суму 3 млрд гривень, а в січні банку було виділено 3 стабкредиту на 2,4 млрд гривень.
За 36,9781% акцій Приватбанку належить бізнесменові Геннадію Боголюбову та голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігорю Коломойському, 16,2333% – компанії Тriantal Investments Limited (Кіпр).
За даними ЗМІ, Коломойський також контролює ряд найбільших українських авіакомпаній, серед них – “Дніпроавіа” і Windrose.
Також з Коломойським ЗМІ пов’язують найбільшу українську авіакомпанію “Міжнародні авіалінії України”, але сама авіакомпанія не підтверджує цю інформацію.
У 2014 році Приватбанк скоротив прибуток в 2,5 рази до 749 млн гривень.
За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів банк займав 1-е місце (204, 585 млрд гривень) серед 158 діючих банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас