Золотовалютні резерви України зростуть до $13 млрд до кінця року, - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви України зростуть до $13 млрд до кінця року, - Fitch

Казна та Політика
1165
Міжнародні резерви України за сприятливого розвитку подій можуть досягти 13 мільярдів доларів вже цього року проти 5,6 мільярда доларів на даний момент, вважає старший керуючий міжнародного рейтингового агентства Fitch Пол Роукінс.
Україна зараз перебуває у важкій політичній кризі, яка позначається на її економіці та бюджетній сфері, фактично країна на межі дефолту. На кінець 2014 року ЗВР країни становили 7,533 мільярда доларів.
Влада сподівається поправити становище іноземними запозиченнями. МВФ і Україна раніше погодила нову дворічну кредитну програму на 17,5 мільярда доларів, 11 березня очікується її схвалення радою директорів МВФ. Загалом фінансування від МВФ і з інших джерел за чотири роки може скласти 40 мільярдів доларів.
В інтерв’ю агентству Bloomberg Роукінс висловив думку про те, що ця сума “виглядає досить великою”, щоб допомогти Україні впоратися з фінансовими проблемами в найближчі кілька років. “Якщо все зійдеться, ця сума здається достатньою, щоб відновити резерви до більш прийнятного рівня”, – зазначив він.
Нацбанк України очікує зростання резервів країни до кінця 2015 року до 17 мільярдів доларів за рахунок реалізації програми реформ і отримання міжнародної фінансової допомоги.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас