Яценюк запросив західних інвесторів прийти в енергетичну систему України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк запросив західних інвесторів прийти в енергетичну систему України

Енергетика
516
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав західних інвесторів прийти в енергетичну систему України і взяти участь у модернізації газотранспортної системи (ГТС). Про це Яценюк заявив під час Публічного звіту коаліційної українського уряду про 100 днів роботи.
“Закон про модернізацію ГТС прийнятий” – сказав Яценюк і звернувся до західних інвесторів з проханням брати участь у модернізації ГТС.
“У програмі реформ реформа енергетичного сектора – ключова. … До кінця року ми повинні максимально перейти на купівлю газу в ЄС, закачувати газ в сховища в період найнижчих цін – це вже через місяць починається, а також розділити НАК” Нафтогаз “на три компанії “, – перерахував Яценюк плани уряду.
Він також дав доручення міністру енергетики Володимиру Демчишину “чітко пояснити, по скільки ми купуємо імпортний газ, яка собівартість газу, який видобувається у нас, і по скільки ми його продаємо”.
Нагадаємо, Україна більше 50% газу закуповує по реверсним маршрутами в ЄС. Крім того, до кінця березня діє “зимовий пакет” – тимчасові домовленості, згідно з якими здійснюється імпорт газу з РФ. 20 березня можуть відбутися нові тристоронні переговори щодо газу з участю РФ, України та Єврокомісії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас