Росія почала будівництво газопроводу через Македонію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія почала будівництво газопроводу через Македонію

Енергетика
1209
Компанія “Стройтрансгаз” російського олігарха Геннадія Тимченка починає будівництво ділянки газопроводу між населеними пунктами Клечовце і Неготино в Македонії. Даний проект покликаний забезпечити поставки російського газу в Східну Європу через хаб на турецько-грецькому кордоні замість “Південного потоку”, пише газета “Коммерсант” з посиланням на власні джерела.
Цілком ймовірно, дана ділянка стане одним зі складових лобійованого Росією “Турецького потоку”, будівництво якого було анонсовано Росією після офіційної відмови від “Південного потоку” і позиціонується як його “єдина альтернатива” для країн Європи отримувати газ з РФ.
За даними джерел видання, будівництво першої черги магістрального газопроводу протяжністю 61 кілометр повинно зайняти трохи більше року. За проектом газопровід повинен бути продовжений до кордону з Грецією, уточнює “Комерсант”.
Вартість будівництва джерела російського видання оцінюють в 75 млн доларів. Примітно, що з них Македонія заплатить лише 15 млн доларів, а більша частина покриється за рахунок боргу колишнього СРСР перед Югославією.
Спочатку будівництво газопроводу Клечовце-Неготино планувалося в рамках проекту “Південний потік”.
Пізніше в “Стройтрансгаз” підтвердили початок будівництва “Інтерфаксу”.
Напередодні повідомлялося, що країни Східної Європи погодили альтернативу “Південному потоку” – потік Eastring. За задумом країн, новий трубопровід Eastring буде фактично універсальний: джерелами газових поставок по “Істрінгу” стане як Західна Європа, так і Росія, Азербайджан, Ірак, Іран та Кіпр. Трудопровод з’єднає Західну Європу, Східну Європу і Балкани допомогою хабів на словацько-українському і болгарсько-турецькому кордонах.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас