Росія назвала умови зниження ціни на газ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія назвала умови зниження ціни на газ для України

Енергетика
5107
Росія може знизити на газ для України але з умовою, що Київ повинен сплатити рахунки за газ, що поставляється на Донбас. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає Reuters.
Новак заявив, що, незважаючи на те, що знижка в розмірі 100 дол. за 1000 куб. м газу закінчується 31 березня, Росія відкрита для поступок.
За його словами, якщо ціна на газ складає 330 дол. або більше за 1000 кубометрів у другому кварталі, тоді максимальна знижка для Києва може скласти 100 дол. Якщо ціна буде нижчою, то знижка буде не більше 30% вартості. Ціна за другий квартал може бути в діапазоні 350-360 дол. без знижки.
“Для цього Києву доведеться погасити свої векселі для поставок на Донбас”, – заявив Новак.
Він зазначив, газ на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей поставляється за тією ж ціною, що “Нафтогаз” платить за поставки на решту території України.
“Газпром” не буде працювати безкоштовно. Рахунки, рахунки-фактури готуються … Але немає ясності щодо того, яким чином борги за постачання на схід України будуть врегульовані. Можливо, через Арбітражний суд, можливо, через переговори “, – додав Новак.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас