Розенко розповів про те, як будуть компенсувати зарплати мобілізованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко розповів про те, як будуть компенсувати зарплати мобілізованим

Казна та Політика
2660
Кабінет Міністрів України затвердив порядок виплати компенсації з Державного бюджету України підприємствам, установам і організаціям середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за мобілізації на особливий період. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомляє прес-служба відомства.
“Згідно із затвердженим Порядком виплату працівникам середнього заробітку буде здійснювати підприємство, компенсацію підприємствам витрат на виплату середнього заробітку працівникам буде здійснювати Міністерство соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі обласним департаментам соціального захисту, які, в свою чергу, перераховують їх в районні (міські) управління , а вони – підприємствам.
У постанові також визначено порядок подання документів, на підставі яких буде здійснюватися компенсація.
Крім того наголошується, що нарахування середнього заробітку працівників здійснюватиметься відповідно до Порядку нарахування середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 № 100 “, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, законом України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” Міністерству соціальної політики передбачено видатки на ці цілі в сумі 1,8 млрд. грн.
3 березня в Міноборони повідомили про початок другого етапу 4-ї хвилі мобілізації. Перший етап четвертої хвилі мобілізації, яка стартувала 20 січня, виконаний на 90%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас