Закон про дерегуляцію бізнесу запрацює в квітні - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про дерегуляцію бізнесу запрацює в квітні - міністр

Казна та Політика
1090
Це стане можливим завдяки вступу в силу дерегуляційних реформ, заявив в ефірі “5 каналу” міністр юстиції України Павло Петренко.
“Що стосується адмінпослуг, то сьогодні ми презентували експертному співтовариству ініціативу, яка має запрацювати буквально у квітні. Ми діяли за принципом гільйотини щодо безлічі ліцензій та дозвільних документів, які потрібні були бізнесу, але ніяк не впливали на його реальну роботу”, – пояснив глава Мін’юсту.
Зокрема, за його словами, в закон були включені ініціативи щодо видачі всіх довідок в електронній формі. “Протягом року лише Міністерство юстиції видає близько 1,5 млн різного роду довідок. Була норма, що ці довідки необхідно отримувати обов’язково у письмовій формі, з печаткою, підписом реєстратора. Це означало, що треба йти в чергу. Наша ініціатива передбачає переведення цих довідок в електронну форму “, – уточнив Петренко.
Міністр підкреслив, що реформа адмінпослуг дозволить Україні суттєво покращити свої позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, який складає Світовий банк. Зокрема, в категоріях “Реєстрація підприємств” та “Реєстрація власності”.
Петренко висловив надію на те, що президент України Петро Порошенко підпише цей закон, після чого документ набуде квітні в силу. “Реформу відчують сотні тисяч підприємців, які просто перестануть ходити в реєстраційну службу за зайвими документами”, – резюмував глава Мін’юсту.
Як відомо, 12 лютого Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції). Проект закону №1580 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу” припускає, в країні мають бути ліквідовані дозвільні центри, їхні функції виконуватимуть центри надання адмінпослуг. Також у документі йдеться про скорочення термінів надання адмінпослуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас