Німеччина дозволить використовувати ГРП для видобутку сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина дозволить використовувати ГРП для видобутку сланцевого газу

Енергетика
1028
Очікується, що уряд Німеччини до 25 березня оприлюднить законопроект, що дозволяє видобуток сланцевого газу в країні методом гідравлічного розриву пластів (ГРП).
Законопроект визначить умови проведення гідророзривів з метою видобутку газу і, в разі затвердження, зніме мораторій на проекти з розробки родовищ з використанням даної технології в Німеччині.
В даний момент за законом гідророзриви в теорії дозволені за умови відповідності гірському праву і праву водокористування. Однак на практиці мораторій передбачає, що жоден орган влади не може дати відповідний дозвіл.
“Ми плануємо проводити обов’язковий аналіз кожного випадку застосування гідророзривів на предмет впливу на екологію. Ми маємо намір вирішити їх використання на обмеженому числі свердловин. Щоб мати можливість оцінити результати нової процедури, ми створимо експертну групу”, – заявив в бундестазі представник Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС) Свен-Олаф Хекель.
За новим законодавством, деякі області все одно будуть повністю виключені з програми. Гідророзриви також будуть заборонені на глибині менше 3 тис. метрів, якщо експертна група не видасть особливий дозвіл. Однак подібні дозволи не будуть зобов’язуючими для влади, за якими залишається останнє слово.
Прийняття даного законопроекту неодноразово відкладалося за останні кілька місяців, а дата його публікації переносилася чотири рази.
За інформацією Федерального інституту землезнавства та корисних копалин Німеччини, в країні існують запаси газу в розмірі 2,3 трлн кубометрів. Шість з 16 регіонів Німеччини, ймовірно, мають нетрадиційні газові ресурси, включаючи густонаселений район Північний Рейн-Вестфалія, керівництво якого виступило різко проти видачі дозволів на видобуток методом гідророзриву.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас