У Мінфіні очікують припливу іноземних інвестицій в Україну через рік-два — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні очікують припливу іноземних інвестицій в Україну через рік-два

Казна та Політика
1145
Приплив приватних іноземних інвестицій в Україну може початися, за умови реалізації реформ, вже за рік-два. Про це розповів Іван Міклош, колишній віце-прем’єр Словаччини, нині – радник міністра фінансів України.
“Усе залежить від упевненості, довіри”, – зазначив Міклош, відповідаючи на питання щодо того, коли в Україну почнуть надходити іноземні інвестиції.
“Якщо перетворення відбудуться, ситуація покращиться, мабуть, за рік-два можна очікувати припливу іноземних інвестицій”, – додає він.
Іван Міклош наводить приклад Словаччини. Так, у 2000-му в рейтингу агенції S&P ця країна була на чотири позиції нижче, ніж Чехія та Угорщина, і на три позиції нижче, ніж Польща.
“У 2005-му ми мали найвищий рейтинг серед країн Вишеградської четвірки. Словаччина була на позицію вище, ніж Чехія та Угорщина, і на дві позиції вище, ніж Польща. Тобто за п’ять років ми пройшли шлях від найгіршої позиції до найкращої. І все завдяки реформам”, – розповідає радник міністра.
“Отже, все, про що говоримо, – чи може щось змінитися та коли відбудуться перетворення – залежить від дій України”, – резюмує він.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас