Комунальні тарифи повинні враховувати реальні витрати підприємств - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальні тарифи повинні враховувати реальні витрати підприємств - Мінрегіон

Казна та Політика
669
Перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги повинен проходити виважено і враховувати тільки реальні витрати підприємств житлово-комунального господарства, що необхідно у зв’язку із зростанням вартості енергоносіїв, повідомляє прес-служба міністерства.
Про це повідомила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства Наталя Хоцянівська, повідомляється на сайті відомства.
“Збільшення вартості енергоносіїв диктує необхідність перегляду тарифів. Але це має бути не просто арифметичне підвищення тарифів. До цього потрібно підходити виважено як підприємствам, які формують тарифи, так і органам, які їх встановлюють. Перегляд повинен враховувати реальні витрати підприємства, сформовані відповідно до вимог чинного законодавства “, – зазначила Н.Хоцянівська.
Н. Хоцянівська також зазначила, що разом з переглядом тарифів необхідно посилити інформаційну роботу серед населення для роз’яснення громадянам процесу формування тарифів.
Як відомо, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, Кабінет міністрів України готує стратегію поступового, щоквартального підвищення тарифів на газ і тепло для населення протягом найближчих двох-трьох років.
Разом з тим, Кабінет міністрів ще навесні минулого року затвердив графік підвищення тарифів на природний газ для населення аж до 2017 року залежно від річного споживання. Зокрема, був передбачений наступний графік підвищення цін на газ: з 1 травня 2015 року – на 40%, з 1 травня 2016 року – на 20%, з 1 травня 2017 – теж на 20%. Однак, цей графік буде переглянутий.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас