В Україні запустили систему електронних державних закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустили систему електронних державних закупівель

Казна та Політика
1194
В Україні запрацювала система електронних державних закупівель під назвою ProZorro. Міністерство юстиції України, Державне управління справами і НАЕК “Енергоатом” вже провели через ресурс перші закупівлі.
Розробка системи командою громадських активістів була завершена ще в 2014 році – до недавніх пір її запуск гальмувало відсутність змін у тендерному законодавстві.
Крім активістів, проект курує Адміністрація Президента, кілька великих IT-компаній, комерційних електронних торговельних майданчиків та державних органів.
На сьогоднішній день система повністю створена, пройшла тестування в Державному управлінні справами і вийшла на стадію працюючого пілота.
Розробники відзначають, що ProZorro вибудувана так, щоб забезпечити прозорість процесу державних закупівель та створити механізми боротьби з корупцією.
Державні замовлення – великий ринок, річний обсяг якого становить близько 200 млрд гривень в рік. Якщо їх розподіл буде прозорим, це може сприяти розвитку середнього бізнесу, що важливо для розвитку економіки всієї країни.
Раніше повідомлялось про те, що на сайті Мінекономіки України з’явився документ з переліком пріоритетних адміністративних послуг, які держава зможе перенести в Інтернет – користувачам запропонували сформувати список послуг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас