У Мін'юсті сподіваються на введення безвізового режиму з ЄС у травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті сподіваються на введення безвізового режиму з ЄС у травні

Казна та Політика
1643
Міністр юстиції України Павло Петренко оптимістично оцінює перспективи прийняття рішення про скасування Європейським Союзом візового режиму для громадян України на саміті “Східного партнерства” у травні в Ризі.
Про це він сказав в Польщі.
“Я оптиміст”, – зазначив Петренко, який брав участь у форумі «Україна-Європа» в Лодзі.
За словами міністра, незважаючи на складну ситуацію в Україні, владі вдалося прийняти необхідне законодавство і втілювати його в життя.
Петренко зазначив, що найближчим часом в Україну має прибути спеціальна комісія, яка перевірятиме виконання прийнятих законів, необхідних для введення безвізового режиму з Євросоюзом.
“З юридичної точки зору я не бачу будь-яких застережень, щоб ця комісія визнала незадовільною роботу з імплементації цього законодавства, але будемо чекати їх висновку”, – сказав міністр і додав, що найбільший блок законів стосується антикорупційної сфери.
Як заявив Петренко, Україна хотіла б добитися якнайшвидшого скасування віз, а конкретні терміни залежатимуть від прийнятого на саміті в Ризі політичного рішення.
Як повідомлялося, заступник міністра закордонних справ Польщі Рафал Тшасковський відзначив “великий прогрес”, який зробила Україна для запровадження безвізового режиму з ЄС, але назвав водночас складним ухвалення рішення про його введення на саміті в Ризі. За його даними, українська сторона поки не зробила всього необхідного для цього.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас