G7 і МВФ обговорюють збільшення допомоги Україні до 40 мільярдів доларів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 і МВФ обговорюють збільшення допомоги Україні до 40 мільярдів доларів - ЗМІ

Казна та Політика
1815
Сім найбільш розвинених країн і Міжнародний валютний фонд розглядають можливість збільшення фінансової допомоги Україні, яка знаходиться на межі банкрутства. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, близькі до переговорів.
За інформацією джерела, загальний пакет допомоги може досягти $40 млрд.
Інше джерело підтвердило, що переговори про це були дуже активні, однак дискусії досі тривають і остаточне рішення ще не прийнято.
В даний час для України відкрита програма stand-by МВФ в обсязі близько $17 млрд. У минулому році Україна вже отримала два транші за програмою загальним обсягом $4,6 млрд.
Також минулого року Україна могла розмістити євробонди під держгарантії США на суму $1 млрд.
Усього за підсумками 2014 Україна з різних джерел отримала $9 млрд, виплативши при цьому 14 млрд дол. боргових зобов’язань.
У 2015 році обсяг боргових платежів складе близько $11 млрд.
Однак затяжна криза вимагала перегляду взаємовідносин з МВФ.
У середині січня уряд України звернувся до Ради директорів МВФ з проханням розглянути можливість затвердження нової програми співпраці з використанням механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF), який передбачає виділення куди більшого обсягу коштів на період до чотирьох років.
Всього місяць тому президент Петро Порошенко заявив, що Україні в 2015-2016 роках знадобиться міжнародна допомога на суму до $15 млрд.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас