Як ставляться до конвертації валютних споживчих кредитів читачі Finance.UA? - підсумки опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як ставляться до конвертації валютних споживчих кредитів читачі Finance.UA? - підсумки опитування

Казна та Політика
1097
Валютні позичальники, Національний банк та комерційні фінустанови все ніяк не знайдуть рішення для проблем валютних позичальників. Наприкінці грудня НБУ спільно з банками розробили Меморандум щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Однак, не всі боржники погодились на запропоновані Меморандумом умови.
За оцінкою Незалежної асоціації банків України (НАБУ), в абсолютному вимірі збиток від конвертації може скласти $1,2 млрд. Як сторони зрештою розділять між собою ці втрати?
50% учасників опитування від Finance.UA вважають, що це проблема виключно позичальників та банків. Іще 30% респондентів переконані, що держава має взяти на себе частину втрат при конвертації. А 11% негативно ставляться до ініціативи, оскільки на їх думку на цьому наживуться багатії. Ще 5% підтримують конвертацію валютних кредитів лише для найменш захищених позичальників. А 4% ставляться до процесу нейтрально – допоки це не зачіпає їх як платників податків.
Нагадаємо, згодом Національний банк України розробив пакет законодавчих змін щодо оподаткування операцій банків з конвертації валютних кредитів і подав їх на розгляд Верховної Ради України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас