Ми не просимо допомоги, ми просимо підтримки та кредитування, - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми не просимо допомоги, ми просимо підтримки та кредитування, - Яресько

Казна та Політика
1067
Україна вимагає істотних інвестицій для виходу зі складної економічної ситуації. Про це в інтерв’ю телеканалу France 24 розповіла міністр фінансів України Наталія Яресько.
Як зазначила міністр, Україна успадкувала корупційний режим, який завдав збитків держбюджету на $40 млрд. Відсутність необхідних реформ в економіці призвела до того, що вона не готова була до нинішніх труднощів, підкреслила Яресько.
“Але ми не просимо допомоги, ми просимо підтримки та кредитування. Так, вже від США ми маємо $2 млн кредитних гарантів, 1,8 млн євро від ЄС, 52 млн від Канади, займ в 500 млн євро від Німеччини. На черзі переговори з Японією про залучення кредиту в 3 млн євро, а також з Австралією”, – повідомила голова Мінфіну.
Як підкреслила Яресько, Україна вже встигла провести кілька реформ, зокрема в реверсних поставках газу до Європи, права місцевих бюджетів розпоряджатися власними коштами, а також створила Антикорупційне бюро. Це дозволить найближчим часом не лише розрахуватися з позиками, а й створити позитивний імідж для України перед бізнес-партнерами за кордоном, додала міністр.
Нагадаємо, влада України відправили запит до Міжнародного валютного фонду на відкриття нової багаторічної програми з розширеним кредитуванням (Extended Fund Facility, EFF) для заміни існуючої програми stand-by, відкритої навесні 2014 року. Яресько раніше заявила, що переговори з місією МВФ, яка працює зараз в Києві, завершаться до 30 січня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас