Перший хмарний сервіс вийшов на IPO і залучив $175 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший хмарний сервіс вийшов на IPO і залучив $175 млн

Фондовий ринок
573
Компанія Box 23 січня 2015 розмістила свої акції на нью-йоркській фондовій біржі NYSE. Box вийшов на IPO і залучив $175 млн. За підсумками раунду, Box залучив $175 млн будучи оціненим у $2,5 млрд. Це перший хмарний сервіс, який вийшов на IPO .
Компанія Box була заснована в 2005 році двома друзями дитинства – Аароном Леві і Діланом Смітом. Спочатку Box створювався як звичайний хмарний сервіс для зберігання файлів. Зараз же компанія переросла в хостинг для всіх можливих корпоративних платформ з підтримкою редагування і управління контентом.
Першим інвестором Box став бізнесмен Марк Кубан, який у 2005 році вклав у розвиток стартапа $350 тис. Інвестиції були спрямовані на маркетинг і залучення інженерів-розробників.
Через пару місяців з початку роботи сервісу кількість користувачів досягла мільйонів людей, тільки тисячі з яких використовували платні послуги. З метою збільшення виручки творці вирішили надавати можливість отримання 1 ГБ для зберігання файлів. Цей серйозний крок дозволив залучити як нових користувачів, так і венчурних капіталістів. У жовтні 2006 року в ході інвестиційного раунду компанія залучила $1,5 млн інвестицій, що дало можливість визначитися і з цільовою аудиторією. Box вирішила орієнтуватися на корпоративних клієнтів.
За роки своєї роботи компанія Box, розташована в Лос-Альтос, зуміла залучити більше $564 млн венчурних інвестицій від Draper Fisher Jurveston, Scale Venture Partners, US Venture Partners і інших інвесторів. Тільки за 2014 Box виріс на 150%. На сьогоднішній день аудиторія сервісу налічує більше 27 млн користувачів і 270 тис. компаній, 40 тис. з яких користуються платними послугами. Серед великих клієнтів Box велика кількість відомих компаній, таких як Gap, Toyota, Google, Salesforce.com і NetSuite.
Хмарний сервіс Box безкоштовно надає можливість зберігати 10 ГБ даних.
Великий акцент компанія робить на розвиток мобільного напряму, так як бачить перспективним інструментом для вирішення бізнес-завдань продукти типу iPad.
Основним конкурентом компанії є Dropbox, від якого Box відрізняється орієнтуванням на корпоративного клієнта.
У жовтні 2013 творці Box повідомили про намір вийти на біржу. Однак тільки в січні 2014 були оформлені всі необхідні документи для заявки на публічне розміщення акцій.
Подача заявки відкрила для всіх частки співзасновників стартапу: 25,5% компанії належить венчурній фірмі Draper Fisher Jurvetson, 13% – фонду US Venture Partner, Аарону Леві – 4,1%, 2% – Дену Левіну, Ділану Сміту – 1,8% .
Ціна акцій при розміщенні склала $14 за одиницю, але вже в перший день торгів вона піднялася до $23,75. Таким чином, Box залучив $175 млн при оцінці в $2,5 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас