Вартість українського біометричного паспорта не вища, ніж в інших країнах, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість українського біометричного паспорта не вища, ніж в інших країнах, - експерт

Казна та Політика
883
Видача біометричних паспортів є одним з п’ятдесяти критеріїв технічних завдань, які український уряд має виконати для того, щоб українці нарешті отримали право безвізового в’їзду на територію ЄС. Про це заявила керівник ГО “Європа без бар’єрів” Ірина Сушко.
“І те, що сьогодні відбувається – це реформа, це реорганізація такої важливої сфери державної політики як безпека документів. Тому ми вважаємо, що, як і будь-які інші зміни, ці новації супроводжуються певними викликами і труднощами. І це потрібно розуміти”, – зазначила вона.
Як додала Сушко, процес впровадження біометричних паспортів в Україні відбувається “відносно стабільно”. Але в цих питаннях, додала вона, важливим є коректне інформування проходження всіх процесів і етапів.
За її словами, вартість українського біометричного паспорта не вища, ніж в інших країнах. Наприклад, вартість виготовлення такого паспорта в Молдові за 30 днів становить орієнтовно 662 грн, у Грузії за 10 днів виготовлення – 44 євро, у Литві, де подібний паспорт виготовляється протягом місяця – 43 євро, у Польщі вартість паспорта, який виготовляється не менше місяця, – 32 євро. Вона додала, що на даний момент вартість українського біометричного паспорта є найнижчою.
Нагадаємо, що загальна сума платежів при оформленні паспорта з електронним чіпом протягом 20 робочих днів становить 518 грн 15 коп.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас