Вартість нафти зросте, але не повернеться на рівень $100 за барель - Gunvor — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість нафти зросте, але не повернеться на рівень $100 за барель - Gunvor

Фондовий ринок
1849
Вартість нафти не повернеться на рівень $100 за барель, коли ціни знову почнуть рости, вважає глава служби досліджень та аналізу ринків сировинного трейдера Gunvor Group Ltd. Девід Файф.
“Коли ми пройдемо фазу падіння, ціни знову піднімуться, але не до тризначних чисел, – заявив Д.Файф на конференції Platts Oil Storage в Амстердамі. – Буде цікаво подивитися, як відреагує Саудівська Аравія на зростання цін, адже вони не хочуть, щоб ціни стрибнули назад на $100-120”.
В даний момент Саудівська Аравія зберігає високі обсяги видобутку, незважаючи на низькі ціни на нафту, з метою завдати шкоди своїм геополітичним та економічним конкурентам і не упустити частку ринку.
Нафта Brent за минулий рік впала в ціні більш ніж на 50%, при цьому Саудівська Аравія і інші члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) вирішили залишити квоти на видобуток на колишньому рівні, незважаючи на надлишок нафти на ринку. Видобуток нафти в США виявився максимальним за три десятиліття у зв’язку з освоєнням нових шельфових родовищ.
На думку Д.Файфа, світовий попит буде рости на 1 млн барелів на добу почасти завдяки низьким цінам.
Щоденний торговий оборот Gunvor становить понад 2,5 млн барелів нафти і нафтопродуктів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас