Іран прогнозує падіння цін на нафту до $25 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран прогнозує падіння цін на нафту до $25 за барель

Фондовий ринок
769
Нафтову промисловість може очікувати падіння цін до $25 за барель. Такий прогноз дав міністр нафтової промисловості Ірану Биджан Зангане.
Сам Іран не бачить жодних ознак того, що ОПЕК готова підтримати ціни на нафту.
Зангане заявив, що Іран не планує скорочувати власне виробництво нафти.
Він зазначив, що бюджет Ірану повинен бути заснований на ціні за нафту в $72 за барель, але Іран може витримати і зниження цін на нафту.
У своєму виступі, опублікованому на сайті міністерства нафти, Биджан Зангане закликав до зміцнення співробітництва між членами ОПЕК. Він зазначив, що консультації Ірану з іншими членами клубу експортерів про заходи, які могли б запобігти триваюче падіння цін, “не принесли результатів”. При цьому Биджан Зангане зазначив, що Тегеран не буде наполягати на проведенні екстреного засідання ОПЕК.
Вчора стало відомо про погіршення прогнозу інвестбанку JPMorgan за цінами на нафту на найближчі два роки. За його оцінкою, середня ціна марки Brent в 2015 році складе $49 за барель (попередній прогноз – $82 за барель), а в 2016 році – $56,8 за барель (проти $87,75 за барель). У короткостроковій перспективі вартість нафти може опуститися нижче $40 за барель: у березні середньомісячна ціна складе $38.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас