У ГПУ створили робочу групу з дотримання прав іноземних інвесторів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ створили робочу групу з дотримання прав іноземних інвесторів в Україні

Казна та Політика
243
У Генпрокуратурі створено робочу групу для перевірки дотримання вимог законодавства у кримінальних провадженнях щодо підприємств з іноземними інвестиціями. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.
“Останнім часом в національних засобах масової інформації з’являються публікації про погіршення інвестиційного клімату України. У зв’язку з цим Генеральна прокуратура України повідомляє, що органи прокуратури в межах компетенції почали системні заходи щодо поліпшення інвестиційної привабливості нашої держави”, – йдеться в повідомленні.
Так, 26 грудня 2014 за розпорядженням Генерального прокурора України Віталія Яреми в Генпрокуратурі створено робочу групу для перевірки дотримання вимог законодавства під час досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо посадових осіб підприємств з іноземними інвестиціями та кримінальних процесах, в яких відповідними злочинами завдано збитків підприємствам з іноземними інвестиціями.
Діяльність робочої групи, яку очолив заступник Генерального прокурора Віталій Касько, зокрема, має на меті вивчити матеріали відповідних кримінальних проваджень, слідство за якими сьогодні здійснюється органами попереднього розслідування Україні (слідчими прокуратури, органами внутрішніх справ, СБУ, органами, які здійснюють контроль за дотриманням податкового законодавства ). За результатами будуть вжиті заходи щодо прискорення їх розслідування та прийняття остаточних процесуальних рішень в стислі терміни, з урахуванням необхідності дотримання прав іноземних інвесторів в Україні.
Заступникам Генерального прокурора України та прокурорам обласного рівня доручили надавати робочій групі необхідне сприяння. Таким чином, до цієї роботи будуть залучені органи прокуратури всіх рівнів різних регіонів України.
Планується, що вже в першій половині березня поточного року робоча група поінформує про результати проведеної роботи.
“Сподіваємося, що робота цієї групи сприятиме проведенню всіма органами досудового слідства швидкого і неупередженого розслідування у вказаній категорії кримінальних проваджень, і стане одним з елементів покращення інвестиційного клімату в Україні”, – сказано в повідомленні.
Як повідомлялося, в Україні реалізують інвестиційні проекти на 7 млрд доларів.
Капітальні інвестиції в економіку України в 2014 році склали 135 млрд 476 млн гривень і порівняно з відповідним періодом 2013 зменшилися на 23%, повідомляє Держстат.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас