Україна веде переговори про подальшу закупівлю вугілля з ПАР, Австралії та В'єтнаму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна веде переговори про подальшу закупівлю вугілля з ПАР, Австралії та В'єтнаму

Енергетика
276
Міністерство палива та енергетики України веде переговори про подальшу закупівлю вугілля з ПАР, Австралії та В’єтнаму. Про це в ході брифінгу повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков.
“Справа в тому, що зараз ще далі йдуть переговори, ми шукаємо на сьогодні і контракти по ПАР, і по Австралії. Ми зустрічалися буквально на цьому тижні з послом ПАР. Шукаємо також по В’єтнаму. Для нас важлива ціна і якість”, – заявив Зюков.
Також Міністерство палива та енергетики України розглядає імпорт казахстанського вугілля як альтернативу російському.
“На сьогодні ми практично вивчили це питання. У Казахстані є дуже гарної якості вугілля, яке придатне для металургійної промисловості, для коксування і там є енергетичне вугілля газової групи … Ми зараз розглядаємо це вугілля (попит-ціна) як альтернативу російському вугіллю. Зараз ведемо якраз переговори, щоб зрозуміти цінову політику, щоб можна було потім використовувати цю ціну для порівняння з російським вугіллям як конкурентоспроможну для опускання ціни російського вугілля з Кузбасу. В даний момент якраз опрацьовується це питання “, – сказав Зюков.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас