Київрада затвердила порядок розміщення МАФів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада затвердила порядок розміщення МАФів

Казна та Політика
441
Київська міська рада затвердила правила розміщення кіосків і ларьків на території столиці. За рішення проголосували 70 депутатів.
Київрада доручила Київській міській державній адміністрації (КМДА) до 15 лютого 2015 затвердити зміни до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, соціально-культурного чи іншого призначення, а потім до 31 грудня 2015 призвести розміщення цих споруд у відповідність зі схемою.
До 1 січня 2016 року всі споруди, які не відповідають Комплексній схемі, повинні бути демонтовані.
Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Павло Рябікін повідомив, що дана схема дає чітку відповідь, які кіоски встановлені законно, а які – ні. При цьому вводиться конкурсна основа з розподілу місць установки споруд, всі процедури розподілу здійснюються прозоро і відкрито, дається гарантія збереження бізнесу за умови заміни кіосків і ларьків на нові, більш сучасні, протягом п’яти років.
За його словами, в КМДА надійшли документи на оплату пайової участі від 10,5 тис. власників, вже оформлені договору з 5,2 тис., отримали відмову близько 2 тис. власників, очікується, що все будуть укладені договори з 7,5 тис . власників. Всього на даний момент на території Києва налічується близько 12 тис. МАФів.
Очікується, що до бюджету надійде близько 60 млн грн пайової участі. Вже надійшло 32,5 млн грн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас