У січні курс гривні трохи зміцниться - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У січні курс гривні трохи зміцниться - експерт

Валюта
3390
У січні курс долара може подешевшати, в середньому, на 50 копійок – гривню, вважає аналітик компанії “MPP Consulting” Павло Мельник. “Це пов’язано з січневими святами, які на півмісяця заспокоюють будь-яку активність на валютному ринку. Люди не тільки не шукають в паніці долари в надії їх придбати, але й здають валютні накопичення, бо може не вистачати грошей на купівлю подарунків і ялинки, а також на закупівлю продуктів для святкових страв”, – зазначає експерт.
За його словами, січневі свята дозволять не тільки заспокоїти валютний ажіотаж населення, а й призведуть до того, що на готівковому ринку з’являться вільні долари. “Думаю, долари на готівковому ринку можна буде спокійно купити і в кінці січня. Ця картина може призвести до якоїсь стабілізації курсу, оскільки в період свят не очікується серйозних економічних потрясінь. У результаті курс долара цілком може подешевшати на 50 копійок і навіть гривню, тобто на чорному ринку курс може подешевшати до 17-18 грн. за долар”, – уточнює Павло Мельник.
Водночас, як розвиватиметься валютна ситуація далі, експерт не може прогнозувати, оскільки на поведінку долара нині впливає дуже багато чинників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас