Туроператори змушені продавати новорічні тури в збиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туроператори змушені продавати новорічні тури в збиток

Особисті фінанси
1333
Туроператори прорахувалися з попитом на новорічні тури в Єгипет – найбільш популярну країну серед українців для пляжного відпочинку взимку. Попит не зміг покрити наявну пропозицію, як наслідок, туркомпаніям прийшлося піти на їх реалізацію за «палаючими» цінами.
Масового розпродажу турів на новорічні свята в Єгипет не було останні кілька років.
Приміром, учора, 24 грудня, в пропозиціях туроператорів були присутні тури з вильотом 26 грудня на двох на дев’ять днів з проживанням у тризірковому готелі за 7 тис. грн. Сьогодні ці варіанти зникли з систем продажу туроператорів, проте все одно ціни на багато тури залишаються нижче собівартості. 25 грудня ціни стартують з 9,3 тис. грн (на двох у тризірковому готелі на п’ять діб з проживанням по системі аll inclusive).
Директор одного з туроператорів на умовах анонімності розповів, що авіаквиток на одну людину в Єгипет в обидва боки коштує близько $350, оплата за який йде авіакомпаніям в гривнях за курсом міжбанківському валютного ринку, приблизно по 16,35 грн за $ 1. Тобто, одні тільки квитки для туроператорів обходяться дорожче, ніж ціни за якими вони продають «палаючі» тури, говорить співрозмовник. Однак це не всі витрати, які несе туроператор.
Також йому необхідно сплатити для туристів номер в готелі в Єгипті. Приміром, тризірковий коштує від $ 15 за добу, говорить директор туроператора і уточнює, що для оплати готелів вони змушені купувати валюту за курсом «чорного» ринку – близько 19,05 грн за $ 1.
Продаж в збиток цих турів пояснюється тим, що найдорожча їх частина авіаквитки вже передплачені і туроператори намагаються повернути хоча б частину грошей.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас