Уряд хоче ввести податок на всю комерційну і житлову нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд хоче ввести податок на всю комерційну і житлову нерухомість

Казна та Політика
8505
Кабмін хоче обкласти податком як житлову, так і комерційну та некомерційну нерухомість. Про це йдеться в урядовому законопроекті “Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законів України (щодо податкової реформи)”.
“Надати місцевим органам влади право встановлювати ставки податку на нерухоме майно для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості в розмірі до 2% мінімальної зарплати за 1 кв.м площі об’єкта оподаткування”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Встановлення пільг з податку на нерухомість, як наголошується, також передається у відання місцевих органів влади. Крім того, пропонується встановити єдиний підхід в оподаткуванні комерційної та некомерційної нерухомості.
Раніше Кабінет міністрів України вже пропонував передати податок на нерухомість у відання місцевої влади. Так, урядовий законопроект, поданий на розгляд парламенту у вересні поточного року, передбачав надання права місцевим органам влади встановлювати ставки податку на нерухоме майно для об’єктів нерухомості в розмірі до 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі. Крім того, даним законопроектом Кабмін пропонував скасувати неоподатковуваний податком на нерухомість мінімум загальної житлової площі для всіх видів об’єктів, а також розширити базу оподаткування за рахунок об’єктів комерційної нерухомості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас