Час великих військових операцій за кордоном закінчився - Обама — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Час великих військових операцій за кордоном закінчився - Обама

Світ
3042
Президент США Барак Обама, виступаючи у понеділок на військовій базі в штаті Нью-Джерсі перед трьома тисячами військових, які повернулися з Афганістану, заявив, що час великих операцій американської армії за кордоном пройшов.
“Час розгортання великих сухопутних сил, які надають допомогу в державному будівництві за кордоном, підходить до кінця”, – заявив президент США.
За його словами, відтепер американські військові “будуть компактніші”.
“Але як Верховний головнокомандувач, я хочу бути впевненим, що ви готові до виконання всього кола завдань, які стоять перед вами. Ми будемо як і раніше володіти найбільш підготовленими, найголовніше, найкращим чином укомплектованими військовою технікою за всю історію військами, тому що світ як і раніше буде закликати до вас”, – звернувся Обама до військових.
Військова місія США і їх союзників по НАТО в Афганістані офіційно завершилася 7 грудня. Альянс готується вивести війська з цієї країни до кінця року. Після цього в Афганістані повинні залишитися кілька тисяч американських військовослужбовців для навчання афганських військ і поліції, яким належить повністю взяти на себе забезпечення безпеки в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас