Греція, Болгарія і Румунія мають намір побудувати загальний газопровід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція, Болгарія і Румунія мають намір побудувати загальний газопровід

Енергетика
614
Через скасування будівництва “Південного потоку” Болгарія, Греція та Румунія виступають за будівництво газопроводу, що з’єднує ці країни.
Про цей намір йдеться в спільній заяві, прийнятій главами грецького, болгарського і румунського міністерств енергетики в кулуарах зустрічі з їхніми колегами з інших країн ЄС, що відбулася в Брюсселі.
При цьому представники Болгарії, Греції та Румунії висловили надію на фінансову підтримку ЄС у реалізації своїх проектів.
У той же час керівництво Єврокомісії вітало такий задум трьох країн.
“Я радий, що повідомлення (Росії про відмову від” Південного потоку “- ред.) вже призвело до виникнення нових ідей і пропозицій”, – відреагував на заяву трійки віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, який відповідає за енергетичний союз.
Крім того, на зустрічі глав енергетичних відомств Болгарії, Угорщини, Словенії, Австрії, Хорватії, Італії, Греції та Румунії була обговорена можливість розробки так званого південного коридору, по якому в Європу буде поставлятися газ з Каспійського моря.
За словами Шефчовіча, він отримав від Азербайджану запевнення в тому, що запланований газопровід може бути швидко побудований. “У 2019 вони будуть постачати газ з Каспійського моря до європейських кордонів”, – підкреслив Шефчовіч.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас