Як банки в Україні будуть працювати на Новий рік і Різдво: деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як банки в Україні будуть працювати на Новий рік і Різдво: деталі

Казна та Політика
5724
Нацбанк переніс банкам робочий день з 2 січня 2015 р. на суботу 17 січня, йдеться в телеграмі НБУ №25-205/73085.
1, 2, 31 січня і 14 лютого 2015 р. система електронних платежів центробанку працювати не буде.
Водночас банкам дали свободу: їм дозволено з 1 по 5 січня і 7 числа проводити валютообмінні і касові операції. «Багато обмінників та відділень в центрі міст, швидше за все, будуть працювати. Людям потрібно десь міняти валюту. А торговцям потрібно кудись відправляти своїх інкасаторів: торгівля на свята буде йти повним ходом, тож магазинам потрібно кудись здавати свою виручку», – пояснили в Нацбанку.
При цьому банкіри уточнили, що непрацююча система електронних платежів НБУ не передбачає зупинки всіх розрахунків у країні. «Наприклад, ті ж карткові розрахунки в магазинах будуть проходити без проблем: гроші будуть списуватися з рахунків людей, тобто громадяни зможуть робити покупки. Але якщо людина раптом захоче перерахувати гроші товаришеві зі свого рахунку через систему інтернет-банкінгу в іншу фінустанову, то його друг отримає кошти тільки після запуску нацбанківської системи платежів після закінчення свят. Швидко гроші продовжать ходити лише в рамках одного і того ж банку», – уточнив нам казначей великого банку.
Банкам і компаніям надали більше часу, щоб встигнути завершити всі угоди і проплати. З 15 по 26 грудня 2014 р. НБУ продовжив термін роботи своєї системи електронних платежів на 1 годину – до 20.00 кожного дня.
Останні валютні торги в цьому році пройдуть 29 грудня. І за встановленими на них курсами країна буде жити до 6 січня 2015 р.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас