Британські нафтогазові компанії погрожують піти з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські нафтогазові компанії погрожують піти з України

Фондовий ринок
3019
Британські нафтогазові компанії можуть покинути український ринок через постанову Кабміну про закупівлі промислових обсягів природного газу виключно у НАК “Нафтогаз України”. Про це йдеться в листі британського посла Саймона Сміта від 26 листопада на ім’я прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і тодішнього ще міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.
“Ці заходи, на жаль, не сприяють зміцненню впевненості британського бізнесу в необхідності інвестицій сьогодні або планам про вихід на український ринок в майбутньому. Ми стурбовані потенційно негативними наслідками введення цих запланованих заходів, а також запланованими більш високими податками за користування надрами”, – пояснив посол.
Нагадаємо, уряд зобов’язав великі промислові, енергогенеруючі та теплогенеруючі підприємства перейти з 1 грудня на закупівлю газу виключно у НАК “Нафтогаз України”.
Приватні газовидобувачі в Україні зіткнулися і з серйозними податковими проблемами. За словами газовидобувників, якщо ситуація не зміниться, інвестори підуть з України і “не захочуть вкладати гроші в країну, де податки ростуть, а твою компанію можуть відібрати”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас