Британія знижує ставки на реєстрацію житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія знижує ставки на реєстрацію житла

Нерухомість
221
Великобританія переходить до нової, більш гнучкої системи розрахунку гербового збору з операцій з нерухомістю, про це оголосив міністр фінансів країни Джордж Осборн.
Раніше використовувалися шість діапазонів вартості нерухомості, для яких діяли різні ставки збору, тепер вводиться прогресивне обчислення ставки, повідомляє агентство Bloomberg.
Зміни набрали чинності ще в середу, при цьому по незакритих операціях клієнти зможуть вибирати, за якою шкалою їм платити збір – старою чи новою.
Тим самим, за словами Осборна, 98% британців будуть платити менше при купівлі житла, а зростання витрат торкнеться тільки тих, хто купує нерухомість вартістю понад 937 тис. Фунтів.
За старою шкалою покупці житла вартістю менше 125 тис. фунтів стерлінгів ($196 тис.) звільнялися від сплати збору, в той час як збір на будинки вартістю до 250 тис. фунтів становив 1%, до 500 тис. фунтів – 3%, до 1 млн фунтів – 4%, до 2 млн фунтів – 5%, і 7% для всієї іншої нерухомості.
Тим самим британці, які купували житло трохи дорожче 250 тис. фунтів, платили в бюджет понад 7,5 тис. фунтів замість 2,5 тис.
Варто відзначити, що шкала, введена в 1997 р, відтоді не змінювалася. З урахуванням зростання цін на житловому ринку 250 тис. фунтів 17-річної давності на даний момент дорівнюють майже 800 тис. фунтів.
“Стара система була однією з найгірших в історії Великобританії, і ми схвалюємо той факт, що міністр фінансів повністю реформував її”, – сказав глава дослідницького відділу Інституту Адама Сміта Бен Саутвуд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас