Глава Міненерго: Україні потрібно купувати електрику у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Міненерго: Україні потрібно купувати електрику у Росії

Енергетика
889
Новий міністр енергетики Володимир Демчишин вважає, що Україна потребує закупівлі електроенергії в РФ.
“Переговори ведуться. Я знаю, що ведуться переговори про імпорт. В принципі, у цій складній ситуації для збалансування енергосистеми це потрібний крок, як би він не був політично складним”, – зазначив глава Міненерго.
“Поки я не готовий сказати, коли це відбудеться. Я повинен включитися в переговори – розумію, що вони находяться на досить далекій стадії – тому все може відбутися з дня на день”, – додав Демчишин.
Також Демчишин заявив, що відключення енергоблоку Запорізької АЕС небезпеки не представляє. “Немає нічого страшного. Технічне питання. І хоча третій енергоблок відключений, небезпеки не представляє. Причина – у зменшенні потужностей і періодичних відключеннях. До кінця тижня повинні питання закрити, плануємо до п’ятниці”, – зазначив він.
Як повідомлялося, з Міненерго дефіцит потужності енергосистеми оцінюють в 2 000 МВт. Національна енергетична компанія “Укренерго” з 1 грудня 2014 застосувала графіки аварійних відключень для всієї території України. “Центренерго” очікує відправку 200 заблокованих на кордоні вагонів з вугіллям з Росії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас