НБУ запевняє - валютний ринок в Україні демонструє ознаки поступової стабілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запевняє - валютний ринок в Україні демонструє ознаки поступової стабілізації

Валюта
2893
Під час щотижневої наради керівництва Національного банку України та 40 найбільших банківських установ було відзначено, що стан валютного ринку демонструє ознаки поступової стабілізації, а спільні зусилля і солідарний підхід зробили можливим знаходження рівноважного і збалансованого обмінного курсу. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці НБУ в Facebook.
“Всі присутні погодилися з необхідністю подальшого проведення щоденних валютних аукціонів і домовилися про надання обґрунтованих заявок на участь у них”, – йдеться в повідомленні.
Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва закликала банкірів зважено і відповідально ставитися до подачі заявок і надавати їх по тому курсу, який вони вважають справедливим.
“Дотримуючись такого принципу, вже найближчим часом вдасться домогтися того, що індикативний курс буде по-справжньому відображати настрої ринку. Коли це станеться, регулятор зможе відмовитися від практики встановлення індикативного курсу і перейти до виключно ринкових механізмів курсоутворення”, – сказала Валерія Гонтарєва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас