Для відновлення економіки України необхідно залучити $200-300 млрд - Фірташ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для відновлення економіки України необхідно залучити $200-300 млрд - Фірташ

Казна та Політика
2230
Федерація роботодавців України (ФРУ) проводить переговори про створення міжнародного фонду відновлення України обсягом 200-300 млрд дол. Про це заявив глава ФРУ Дмитро Фірташ під час засідання ради організації.
“За нашими оцінками, для відновлення економіки України необхідно залучити від 200 до 300 млрд дол. За участю Євросоюзу необхідно створити спеціальний фонд, який зможе розподілити ці кошти між галузями і підприємствами в Україні. При цьому головна вимога європейської сторони – ці гроші не будуть виділятися уряду, вони можуть бути виділені тільки під управління бізнес-спільноти України, яке зможе забезпечити повернення цих коштів “, – сказав Фірташ.
За його словами, у європейських політиків та експертів підірвано довіру до України як до країни, в яку можна робити інвестиції.
“Європейці просять дати чіткі правила роботи в Україні. У їхньому розумінні, з 2005 року нічого не змінилося – є закладений в Конституції постійний конфлікт між Президентом і прем’єром, і за останні 10 років ситуація в країні не змінилася, змінилися лише прізвища”, – підкреслив глава ФРУ. За його словами, в Україні необхідно провести конституційну реформу для чіткого визначення повноважень президента, парламенту та уряду для виключення конфлікту між гілками влади.
“Потрібно обов’язково використовувати німецький досвід. Після об’єднання Німеччини, в її східну частину було вкладено близько 2 трлн дойчмарок за 25 років. Україна сьогодні також повинна будувати економіку“з нуля”. Федерація роботодавців України, маючи чітке розуміння потреб українських підприємств та інвестиційного потенціалу країни , може надати всю необхідну інформацію іноземним інвесторам для розробки чіткого інвестиційного плану, під який можна отримати фінансування. Тільки так ми можемо допомогти залучити інвестиції та відновити економіку держави “, – підкреслив Фірташ.
Фірташ зазначив, що для реалізації такого амбітного плану ФРУ також вимагає посилення. Зокрема, при ФРУ будуть створені галузеві комітети, які в щоденному режимі будуть вести з урядом діалог з важливих для промисловості питань. “Якщо ми це зробимо – ми не просто підставимо плече уряду і президенту, але й станемо частиною системи виконавчої влади в питаннях економічної політики”, – сказав Фірташ.
Крім того, ФРУ буде працювати над створенням у парламенті міжфракційного об’єднання роботодавців, а в 2015 році відкриє своє представництво в політичному центрі Європейського Союзу – Брюсселі. “Фактично, це буде посольство українського бізнесу в Євросоюзі”, – зазначив Глава ФРУ.
Федерація роботодавців України об’єднує більше 8500 підприємств, які виробляють близько 70% ВВП України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас